AKKUELEM Blog

Miért fontos a LiFePO4 akkupakkok balanszolása?

2024.06.27 12:53
akku-elem.hu
Miért fontos a LiFePO4 akkupakkok balanszolása?

A LiFePO4 akkupakkok balanszolása alapvető fontossággal bír az optimális teljesítmény elérésében. Nem csupán a megfelelő cellák kiválasztására kell hangsúlyt fektetni, hanem az azok közötti egyensúly kialakítására is.

A LiFePO4 akkupakkok balanszolása hozzájárul a termék hatékony működéséhez, valamint élettartamának meghosszabbításához is.

Webáruházunkban LiFePO4 akkucellák széles tárházából választhatja ki az Ön igényeinek megfelelő típust. Szakértő, sokéves tapasztalattal rendelkező munkatársaink készséggel állnak szolgálatára, amennyiben további információra lenne szüksége termékeinkkel kapcsolatban.

A LiFePO4 akkupakkok balanszolásának fontossága

A LiFePO4 akkupakk balanszolása magában foglalja az egyes cellák feszültség- és töltés szintjének összehangolását, a csomagon belül. A gyártók természetesen úgy próbálják megalkotni a pakkokat, hogy azok teljes egyensúlyban legyenek, ugyanakkor például a szállítás során, illetve különböző külső körülmények miatt eltérések tűnhetnek fel.

Az ideális teljesítmény elérésének érdekében a cellákat rendszeresen, folyamatosan balanszolni kell, ezzel lehet elérni a teljesítménymaximumot, és azt az ideális működést, ami a legkevésbé terheli az akkupakkot, így az elérhető leghosszabb élettartamot garantálja.

A nem megfelelően balanszolt akkucella számos hátránnyal rendelkezik. Ezért is nem javallott különböző cellákból akkupakkot építeni, vagy egy meglévő pakkban csak 1 cellát cserélni. Amennyiben eltérő kapacitású cellákból áll a csomag, az negatívan hat a töltési folyamatra. A kisebb kapacitású cellák hamarabb feltöltődnek, ez pedig korlátozhatja a nagyobb kapacitású darabok töltési potenciálját. Hasonló a helyzet a kisütés során. A kisebb kapacitással rendelkező cella gyorsabban merül, ezzel korlátozva a teljes csomag kisütési kapacitását. Ez az egyensúlytalanság pedig meghatározza az akkupakk teljesítménykorlátait és olyan biztonsági kockázatokkal jár, mint a túltöltés vagy túlmerítés.

Alsó vagy felső balanszolás?

A kettő közötti választást az akkucsomag használata határozza meg. Felső balanszolás az összes akkucella maximális feltöltésével jár.

Alsó balanszolás során a cellákat a minimális biztonságos szintre merítik. Ez a módszer az optimalizált kisütéshez alkalmas. Mindkét esetben a teljes egyensúly elérése a cél, csupán a megközelítés eltérő. A felső balanszolás természetesen sokkal népszerűbb megoldás.

Megbízható, erős akkupakk összeállításához válassza a Daly Balanszereket, amelyeket megtalál webshopunkban is.

Battery Management System (BMS)

Az akkupakkok igazán hatékony balanszolásához elengedhetetlen egy megfelelő akkumulátor felügyeleti rendszer. Egy ilyen berendezés képes megteremteni és fenntartani a tökéletes egyensúlyt az akkucellák között. Figyel minden lényeges adatot és paramétert, ami a kifogástalan eredmény eléréséhez szükséges.

A balanszolás emellett manuálisan is elvégezhető, ez azonban időigényes és gyakorlatot igényel. Ennek hiányában könnyű a hibázási lehetőség, az eredmény pedig sok esetben elmarad a BMS által elért eredménytől.

Bármelyik megoldást is választja, tartsa szem előtt, hogy önmagában a célra tökéletesen megfelelő akkupakk összeállítása még csak félsiker. Annak tökéletes, hatékony és harmonikus működéséhez mindenképp szükség lesz az akkucsomag egészének, folyamatos balanszolására.

Ha termékeink felkeltették érdeklődését, vagy további kérdései vannak az akkupakkok balanszolásával kapcsolatban, akkor keressen minket elérhetőségeink egyikén, vagy látogasson el üzletünkbe személyesen.

Személyes átvétel

Azonnali és ingyenes

Percrekész készletezési rendszerünknek köszönhetően a személyes átvételre rendelt termékeink nagy többségét még aznap vagy legkésőbb másnap már át is veheti budapesti, Váci úti központi üzletünkben. Tágas eladótérrel és négy állásos pulttal várják Önöket szakképzett eladóink, akik válaszolnak a kérdéseikre, vagy kérésre szaktanácsot adnak. Termékeink átvehetők Budán, Bocskai úti üzletünkben is.
További információ

Házhoz szállítás

Házhoz jön a kényelem

Inkább otthon maradna? Webáruházunkban a délelőtt leadott rendelések nagy többségét még aznap átadjuk szerződéses futár partnereink valamelyikének, akik másnap ki is szállítják Önnek a termékeket. Weboldalon vagy telefonon követheti nyomon rendelése útját, és bármekkora össz-tömegű rendelését kézbesítjük!
További információ

Szállítás csomagpontra

Teljes szabadság

Ha akkor és ott akarja átvenni termékeinket, amikor és ahol Önnek éppen a legegyszerűbb, javasoljuk, hogy szállíttassa csomagpontra a rendelését! Ez az átvételi mód ötvözi a személyes étvétel és a házhoz szállítás előnyeit: egy Önhöz közel eső helyen juthat hozzá termékünkhöz, és akkor veszi át, amikor akarja, nem kell futárral egyeztetnie. Szállító partnereink akár 1 munkanapon belül eljuttatják az árut az átvételi pontra.
További információ

argep.hu olcsobbat.hu shopmania.hu