AKKUELEM Blog

A külső akkumulátorok, vagyis powerbankok megjelenése és elterjedése

2024.05.22 09:58
akku-elem.hu
A külső akkumulátorok, vagyis powerbankok megjelenése és elterjedése

A powerbankok rendkívül elterjedt és népszerű termékek manapság. A megnevezés olyan külső akkumulátort takar, ami mobilis, könnyedén elfér egy táskában, vagy akár egy nagyobb nadrágzsebben is, és a segítségével bárhol lehet tölteni telefont, tabletet, bluetooth-os fülhallgatót és egyéb elektronikai eszközöket.

A powerbankok megjelenése

Az első powerbank megjelenése nagyjából a mobiltelefonok elterjedésének idejére tehető, az 1990-es évekre. Ekkor még persze egészen máshogy néztek ki ezek, és a felhasználási területük is jóval szűkebb volt, mint a mostani típusoknak. Az első modellek nem rendelkeztek több csatlakozóval, USB-porttal, vagy különböző telefonok töltésére alkalmas bemenettel. 

Jellemzően egyetlen típusú telefont lehetett tölteni vele, nem jellemezte univerzális használhatóság. Ezenkívül, ahogy a mobiltelefonok is, a külső akkumulátorok is jóval nagyobbak és nehezebbek voltak, mint a mostaniak. Nem állt rendelkezésre a technológia, amivel kis méretű, ugyanakkor nagy kapacitású modelleket elő tudtak volna állítani.

Ezek a termékek nem is örvendtek igazán nagy népszerűségnek, kevésbé voltak praktikusak, mint a mai darabok, nem volt egyszerű a beszerzésük sem, illetve a magas ár is gátat szabott az elterjedésüknek.

Az okostelefonok kora

Az okostelefonok a 2000-es évek közepén törtek be a piacra, és mindent elsöprő lendülettel tarolták le azt. Nagyjából ezzel párhuzamosan robbanásszerű növekedést értek el a powerbank eladások is, hiszen az emberek hirtelen rengeteg dologra tudták használni készülékeiket, így azok gyorsabban merültek és szükségessé váltak a webshopunkban is elérhető külső akkumulátorok

Immáron számos gyártó palettájában jelentek meg ezek a termékek, a technológia fejlődésével pedig egyre hatékonyabbá és felhasználóbarátabbá váltak a powerbankok. 10, 20 vagy akár 30 ezer milliamperóra kapacitású modellekkel lehet találkozni a piacon, amelyek akár egy vagy több telefon többszöri feltöltésére is alkalmasak, de lehet velük tabletet, iQost vagy vezeték nélküli fülhallgatót is tölteni. Ez kimondottan hasznos lehet többnapos túrák, illetve kempingezés során, ahol nem biztosított a folyamatos áramellátás a közelben.

Nagy teljesítményű, hordozható külső akku

A 30000 mAh körüli termékek, pl. a Baseus BYPOW 20W QC3 külső akku az egyik legnagyobb teljesítménnyel rendelkező, megfizethető árú darabok a piacon, amit webshopunkban is megtalál. 30000 milliamperórás kapacitásával igazi óriásnak számít, ehhez igazodva méretei is meglehetősen robusztusak. 400 grammos tömegével ugyanakkor még így is könnyedén elfér egy kisebb hátizsákban, így kényelmesen hordozható. Egy micro USB és egy USB-C bemenettel rendelkezik, valamint 3 kimenettel, két USB-A és egy USB-C-vel, így egyszerre akár három különböző eszköz is tölthető a segítségével.

A három számjegyű, digitális kijelzőn látható, hogy milyen töltöttségi szinttel rendelkezik. Ezenkívül túlsütés és túltöltés elleni védelemmel, valamint gyorstöltő funkcióval is ellátták az igazán hatékony teljesítmény és biztonság érdekében.

Természetesen kisebb teljesítményű powerbankok is hasznos útitársak lehetnek. Ezek még kényelmesebben, kevesebb helyet foglalva elkísérik tulajdonosukat. Minden esetben érdemes magas minőségű, megbízható terméket vásárolni. Ezzel könnyen elkerülhető az idő előtti meghibásodás, illetve a környezetre gyakorolt káros hatás is a minimumra szorítható, ha nem rövid élettartamú, gyakran cserélendő típusok vannak használatban.Amennyiben valamelyik termékünk felkeltette az érdeklődését, vagy további kérdései lennének, keressen minket bizalommal elérhetőségeink egyikén.

Személyes átvétel

Azonnali és ingyenes

Percrekész készletezési rendszerünknek köszönhetően a személyes átvételre rendelt termékeink nagy többségét még aznap vagy legkésőbb másnap már át is veheti budapesti, Váci úti központi üzletünkben. Tágas eladótérrel és négy állásos pulttal várják Önöket szakképzett eladóink, akik válaszolnak a kérdéseikre, vagy kérésre szaktanácsot adnak. Termékeink átvehetők Budán, Bocskai úti üzletünkben is.
További információ

Házhoz szállítás

Házhoz jön a kényelem

Inkább otthon maradna? Webáruházunkban a délelőtt leadott rendelések nagy többségét még aznap átadjuk szerződéses futár partnereink valamelyikének, akik másnap ki is szállítják Önnek a termékeket. Weboldalon vagy telefonon követheti nyomon rendelése útját, és bármekkora össz-tömegű rendelését kézbesítjük!
További információ

Szállítás csomagpontra

Teljes szabadság

Ha akkor és ott akarja átvenni termékeinket, amikor és ahol Önnek éppen a legegyszerűbb, javasoljuk, hogy szállíttassa csomagpontra a rendelését! Ez az átvételi mód ötvözi a személyes étvétel és a házhoz szállítás előnyeit: egy Önhöz közel eső helyen juthat hozzá termékünkhöz, és akkor veszi át, amikor akarja, nem kell futárral egyeztetnie. Szállító partnereink akár 1 munkanapon belül eljuttatják az árut az átvételi pontra.
További információ

argep.hu olcsobbat.hu shopmania.hu