AKKUELEM Blog

Amit az XTAR VP4 Plus Dragon akkutöltő kapcsán tudni érdemes

2024.04.29 16:10
akku-elem.hu
Amit az XTAR VP4 Plus Dragon akkutöltő kapcsán tudni érdemes

Az XTAR VP4 Plus Dragon egy multifunkcionális eszköz: képes az akkumulátorok töltésére, valamint azok tesztelésére egyaránt. Egy négycsatornás, Li-Ion alapú eszközről beszélünk. LCD-kijelzője csatornánként megmutatja az aktuális töltési-merítési állapotot.

Így kell használni töltőként

Először a töltőt kell a konnektorba csatlakoztatni, majd ezt követően lehet belehelyezni az akkukat. Ezután magától elindul az aksik töltése. A bal oldalon lévő Current gomb segítségével lehet beállítani a töltőáramot, míg a középső Display gomb megnyomásával nyílik mód a csatornák közötti váltásra.

A túlmerült akkumulátorok újjáélesztésére is lehetőséget kínál az XTAR VP4 Plus Dragon. Ehhez az aksikat a töltőbe kell helyezni, majd a 0V funkció tíz percen belül el is indul. Tudni kell, hogy ilyen esetekben nem garantált a siker. A névleges 0% alá (2,4-2,7V) akkuk visszafordíthatatlanul károsodhatnak. Akár annyira is, hogy használhatatlanná válnak.

Az XTAR VP4 Plus Dragon akkutöltő USB kimenettel is rendelkezik

A készülék 5V/2.4A USB kimenetének hála temérdek mobileszköz feltölthetővé válik. A praktikus akkutöltő egyidejűleg képes szétosztani a töltőáramot négy darab Li-ion vagy Ni-MH akkumulátor, valamint az USB-s mobileszközök és az akkupakk között.

Belső ellenállás mérése

Az XTAR VP4 Plus Dragon a belső ellenállást és képes mérni. Ehhez  csatlakoztatni kell a belső ellenállásmérő vezetéket az IN-R felirattal ellátott porthoz, ezt követően a vezeték két pólusát szükséges összeérinteni. Ha a vezeték rugós csatlakozóit az akku megfelelő pólusaihoz szorítjuk, akkor az ellenállás és a feszültség-értékek is leolvashatóvá válnak a kijelzőn. A funkció kikapcsolása a középső gomb kétszeri megnyomásával lehetséges. Fontos: Az IN-R port nagyon hasonlít az USB portra, de nem szabad összekeverni, mert a töltő károsodhat.

A kapacitás teszthez a jobb oldali Test feliratú gombot kell hosszan megnyomni, és ugyanígy lehet a funkciót kikapcsolni. A teszt során először feltöltésre kerül az adott aksi, majd a készülék lemeríti és ismét feltölti a próba alá vetett akkut. Mindeközben mentésre kerülnek az adatok, így megállapíthatóvá válik a feltöltés során felhasznált, valamint az elérhető kapacitás közötti különbség.

A mentett adatokat a jobb oldali Record gomb segítségével lehet megtekinteni, míg a csatornák közötti váltás a középső gombbal oldható meg.

Felfrissíthetők a készülékbe helyezett akkuk

Az XTAR VP4 Plus Dragon egyik leghasznosabb funkciója az akkumulátorfrissítés. Ennek köszönhetően a régi NiCD és az újabb Ni-MH akkuk a memóriaeffektusuk miatt csökkent kapacitása részben vagy egészben visszanyerhető.

Hordozható akkumulátorként is használható

A szerkezet akár mobil akkuként is használható. Amennyiben egy fali konnektorba csatlakoztatjuk, akkor a készülékek és az akkuk a hálózati áramforrásról töltődnek értelemszerűen. Ha viszont kihúzzuk, akkor rögvest powerbank üzemmódra kapcsol az eszköz, így a hozzá csatlakoztatott mobil eszközök vagy akkumulátorok tovább tudnak töltődni, mintha mi sem történt volna.

Hang- és fényjelzések segítik a készülék egyszerű kezelését

Az eszköz éles hangon jelzi, ha fordítva helyeztük bele a tölteni kívánt akkumulátort, de akkor is megszólal, ha egy aksi feltöltődött. A figyelmeztető hangok opcionálisak.

Csatornánként három LED-jelző hívja fel a figyelmet a művelet aktuális állapotára. A vörös fénytípus felismerés, akkumulátoraktiválás vagy töltés esetén gyullad ki. Kék színű fény világít abban az esetben, ha kisütés, akkutesztelés vagy -frissítés van folyamatban, de ez szolgál az USB-kimenet jelzésére is. A zöld fény az alapértelmezett készenléti mód, továbbá ugyancsak zöld fény mutatja, ha a töltés befejeződött, de a polaritás-tévesztésre is ily módon hívja fel a készülék a figyelmet.

Amennyiben kérdése merülne fel az XTAR VP4 Plus Dragon kapcsán, írjon ügyfélszolgálatunknak!

Személyes átvétel

Azonnali és ingyenes

Percrekész készletezési rendszerünknek köszönhetően a személyes átvételre rendelt termékeink nagy többségét még aznap vagy legkésőbb másnap már át is veheti budapesti, Váci úti központi üzletünkben. Tágas eladótérrel és négy állásos pulttal várják Önöket szakképzett eladóink, akik válaszolnak a kérdéseikre, vagy kérésre szaktanácsot adnak. Termékeink átvehetők Budán, Bocskai úti üzletünkben is.
További információ

Házhoz szállítás

Házhoz jön a kényelem

Inkább otthon maradna? Webáruházunkban a délelőtt leadott rendelések nagy többségét még aznap átadjuk szerződéses futár partnereink valamelyikének, akik másnap ki is szállítják Önnek a termékeket. Weboldalon vagy telefonon követheti nyomon rendelése útját, és bármekkora össz-tömegű rendelését kézbesítjük!
További információ

Szállítás csomagpontra

Teljes szabadság

Ha akkor és ott akarja átvenni termékeinket, amikor és ahol Önnek éppen a legegyszerűbb, javasoljuk, hogy szállíttassa csomagpontra a rendelését! Ez az átvételi mód ötvözi a személyes étvétel és a házhoz szállítás előnyeit: egy Önhöz közel eső helyen juthat hozzá termékünkhöz, és akkor veszi át, amikor akarja, nem kell futárral egyeztetnie. Szállító partnereink akár 1 munkanapon belül eljuttatják az árut az átvételi pontra.
További információ

argep.hu olcsobbat.hu shopmania.hu